понеділок, 15 березня 2021 13:40

Добре зберігся. Знайшли церемоніальний меч, якому 3 тис. років

Археологи знайшли меч, якому близько 3 тис. років, у данському селищі Хоре на острові Фюн. Клинок і руків'я зброї збереглися повністю.

Меч відлили із бронзи, завезеної з Центральної Європи. Руків'я майстер виготовив із дерева та рогу. Загалом він важить майже 1,3 кг. Імовірно, мав церемоніальне призначення, повідомляє The History Blog.

Автор: Odense City Museums
  Меч відлили з бронзи 3 тис. років тому
Меч відлили з бронзи 3 тис. років тому

Зброю виявили на місці стародавнього поселення, знайденого під час обстеження 59 км ділянки маршруту газопроводу "Балтійська труба". Усі складові знахідки розібрали, щоб вивчити їх окремо.

Після дослідження меч віддадуть реставраторам. Потім його виставлять на загальний огляд у музеї Møntergården в місті Оденсе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибник знайшов у лісі меч віком 3,3 тис. років

Нещодавно археологи знайшли давній кришталевий кинджал під час розкопок гробниці Монтеліріо неподалік Севільї в Іспанії. Його вік оцінили у щонайменше 5 тис. років.

Довжина артефакту становить 22 см. Його вістря виготовлене з гірського кришталю, а руків'я із різьбленої кістки. За словами вчених, кинджал є технічно найскладнішим з усіх артефактів, знайдених в комплексах часів давньої Іберії.

Зараз ви читаєте новину «Добре зберігся. Знайшли церемоніальний меч, якому 3 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі