четвер, 25 липня 2013 11:19

До ведмежого персня у археологів додалися ще дві знахідки

Автор: Фото: Олександр Корчагін
 

Рідкісні підвіску та рукоятку ножа виявили археологи в святилище Усть-Полуй у Салехарді, де раніше був знайдений давній перстень зі зображенням ведмедя, повідомляють РІА Новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прекрасні розписи охороняли спокій китайського воїна

Як було інформовано раніше, у святилище Усть-Полуй у Салехарді вивили давній перстень з бронзи зі зображенням ведмедя. На думку учасника експедиції Олександра Корчагіна, маленький розмір персня дозволяє припустити, що його, ймовірно, одягали на кіготь вбитого ведмедя, як це досі роблять північні народи під час ведмежого свята.

"У мене є ще дві важливіші знахідки: бронзова порожниста підвіска, на якій зображено куничну тварину, що поїдає іншу тварину, - подібна знахідка перша за 80-річну історію розкопок на Усть-Полуї. А також бронзова рукоятка ножа (розколота) з зооморфним навершшям, така рукоятка була виявлена ??тільки один раз", - сказав Корчагін.

Автор: Фото: Олександр Корчагін
 

За його словами, підвіска, як і перстень з рукояткою, зроблена з високоякісної бронзи і добре збереглася. Корчагін також зазначив, що розкопки в Усть-Полуї проводить Центр вивчення Арктики, і рідкісні знахідки лишаться в їхньому музеї.

Автор: Фото: Олександр Корчагін
 

Зараз ви читаєте новину «До ведмежого персня у археологів додалися ще дві знахідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі