вівторок, 31 серпня 2021 01:13

Для одеського архіву на аукціоні викупили документи з історії міста

Для одеського архіву на аукціоні викупили документи з історії міста
Хромов викупив документи, які стосуються заводу "Кінап". Фото: istpravda.com.ua

Голова Держархівслужби Анатолій Хромов викупив на інтернет-аукціоні старі документи.

Вони стосуються історії Одеси, написав чиновник у Facebook.

"Знову передаю на зберігання до Державного архіву Одеської області ще 30 документів за 1936 рік, які сформовані у дві справи.

Це останні справи, віднайдені мною на інтернет-майданчиках стосовно Одеського заводу "Кінап", вони логічно та хронологічно продовжують передані раніше та поповнять Національний архівний фонд України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювала база даних про 2,5 мільйони українців

Документи містять сотні прізвищ співробітників та безперечно стануть у пригоді всім, хто шукає своїх предків серед одеситів" - йдеться у повідомленні.

У радянські часи на заводі "Кінап" виробляли пристрої для кінотеатрів та клубів.

Архіви з окупованого Криму зробили доступними онлайн. "Разом з американською корпорацією Family Search International ми створили окрему рубрику на офіційному сайті Державної архівної служби України з наданням онлайн-доступу до близько 400 тисяч копій документів Національного архівного фонду архівних установ Автономної Республіки Крим", - зазначив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

Зараз ви читаєте новину «Для одеського архіву на аукціоні викупили документи з історії міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі