понеділок, 13 січня 2020 18:09

Дізналися, кому належало золото знайдене у парку

Вчені встановили походження золотого злитку знайденого 1981-го в парку Мехіко. Переконані, що був частиною скарбу ацтеків. Його розграбували іспанські конкістадори.

Злиток важить 1,93 кг. Його випадково знайшов будівельник. Походження скарбу залишалося загадкою протягом 39 років, повідомляє Phys.org

Рентгенівське сканування показало, що шматок злитка випав із рук загарбників 30 червня 1520 року під час Ночі Печалі. За декілька діб до того лідер Мексиканської експедиції Ернан Кортес дізнався, що іспанський губернатор на Кубі направив партію солдатів, щоб арештувати його. Він залишив свого лейтенанта Педро де Альварадо керувати Теночтітланом - столицею імперії ацтеків. Сам вирушив на боротьбу із солдатами.

Альварадо побоювався, що ацтеки нападуть на нього і наказав вбити жерців та знать. Розлючені ацтеки вигнали іспанців з міста. Ті, рятуючись, прихопили із собою частину скарбів, які і губили по дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли палац знищеної цивілізації

Автор: phys.org
  Конкістадори загубили золотий злиток рятуючись від розлючених ацтеків
Конкістадори загубили золотий злиток рятуючись від розлючених ацтеків
У Мексиці археологи знайшли фрагменти фресок, які виготовили задовго до появи цивілізації ацтеків. На них були зображені квіти і птахи. Відшукали майстерно вирізану кам'яну маску і шматочки обробленого нефриту. Знахідки вказують на високий рівень життя в Теотиуакане. Воно було найбільшим в Америці. Існувало з 100 року до н.е. до 550 року н.е.
Зараз ви читаєте новину «Дізналися, кому належало золото знайдене у парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі