вівторок, 12 грудня 2017 13:12

Дім композитора Леонтовича врятують 100 меценатів

Дім композитора Леонтовича врятують 100 меценатів
Бондаренко виступить на благодійному вечорі. Фото: vezha.vn.ua

16-річний скрипаль Ілля Бондаренко виступить на благодійному вечорі Leontovych Heart на підтримку занепадаючого будинку українського композитора Миколи Леонтовича в селі Шершні Тиврівського району Вінницької області.

На заході збиратимуть гроші на реставрацію. Він пройде 18 грудня о 18:30 у галереї ART UKRAINE GALLERY (Київ, вул. Грушевського, 9А). Гості зможуть взяти участь у "тихому аукціоні" творів сучасного українського мистецтва. Кошти з благодійних квитків та аукціону будуть спрямовані на реставрацію будиночку Леонтовича у селі Шершні Вінницької області. Вартість благодійного квитка становить 5 ‒ 10 тисяч гривень. Аби отримати квиток необхідно заповнити гугл форму.

Потрапити на концерт зможуть лише 100 благодійників. Саме вони матимуть шанс отримати статус мецената, чиє ім'я буде викарбуване на пам'ятній табличці на оновленому будинку Леонтовича, а також занесене до реєстру Меценатів на сайті "Фонд гуманітарного розвитку України", повідомляє "Вежа".

"У Шершнях я не бував, але багато читав про ситуацію навколо його будинку. Знаю, що в цьому селі взагалі немає школи, в якій могли б навчатися діти. Вони ходять до школи в інше село. Було б символічно, якби в будинку Леонтовича відкрили музичну школу для місцевих дітлахів. Мені дуже подобається творчість Леонтовича як композитора, педагога, аранжувальника. Вважаю його унікальною людиною свого часу. Подобається, що Леонтович поширював українську музичну культуру в світі. Тому сучасні музиканти мають пропагувати творчість композитора. У моєму репертуарі зараз є "Щедрик" в обробці Миколи Леонтовича, але згодом планую виконувати й інші твори в його обробці", - каже Бондаренко виданню "Дзеркало тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували перший запис "Щедрика"

Найвідомішим твором Миколи Леонтовича є аранжування народної пісні "Щедрик".

У селі Шершні Тиврівського району на Вінниччині під загрозою знесення опинився будинок композитора Миколи Леонтовича. Жив тут разом із батьками протягом 8 років. Дім почав руйнуватись. Районна влада хоче облаштувати на його місці меморіал композитору. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла місцева краєзнавець Валентина Чайковська.

Зараз ви читаєте новину «Дім композитора Леонтовича врятують 100 меценатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі