середа, 30 березня 2016 15:00

Давні люди бачили легендарного єдинорога

Давні люди бачили легендарного єдинорога

Люди, які жили на території сучасного Казахстану, могли спостерігати еласмотеріїв (вид Elasmotherium sibiricum - ймовірних прообразів легендарних єдинорогів, що жили в Поволжі, Сибіру та Китаї). Дослідження палеонтологів з Томська і Павлодара (Казахстан) опубліковано в American Journal of Applied Science, коротко повідомляє Lenta.

У своїй роботі вчені розповіли про виявлення на території Павлодарської області "сибірського єдинорога". Вчені в ході розкопок знайшли череп, який належить Elasmotherium sibiricum. Вік кісткових останків оцінюється в 29 тисяч років. У цей час на території сучасного Казахстану вже проживала людина.

Раніше палеонтологи вважали, що носороги Elasmotherium sibiricum вимерли 350 тисяч років тому. Вчені не знають, яким чином тварина зуміла дожити до появи людини. В якості можливої ​​гіпотези називається наявність на території стародавнього Казахстану рефугіуми - умов для довготривалого збереження виду.

Вид носорогів Elasmotherium sibiricum вперше описаний біологом Фішером фон Вальдгеймом в 1808 році. У довжину тварина досягала 4,5 метра, у висоту - 1,8 метра. Маса "сибірського єдинорога" досягала чотирьох тонн. Тварина за розмірами та масою тіла можна порівняти з шерстистим мамонтом (Mammuthus primigenius).

Зараз ви читаєте новину «Давні люди бачили легендарного єдинорога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі