середа, 04 липня 2018 18:00

Чоловік на городі розкопав солдатські могили

Чоловік на городі розкопав солдатські могили
На Донбасі знайшли поховання німецьких солдат. Фото: СНП

У селі Нікольське Донецької області виявили останки 10 солдатів Вермахту, які загинули в роки Другої світової війни.

Людські кістки на своєму городі відкопав місцевий житель. Він повідомив асоціацію дослідників військово-історичної спадщини "Плацдарм", повідомляє "Технополис".

"Під час земельних робіт на присадибній ділянці чоловік копнув неглибоко - десь на 20 сантиметрів, і натрапив на поховання. Крім кісток, були ґудзики та залишки одягу. Оскільки це не перший випадок в районі, коли земля підносить такі сюрпризи, власник ділянки повідомив нам", - розповів керівник асоціації Олексій Юков.

Пошуковики на місці виявили кілька поховань. У братській могилі лежали останки 7 осіб. Поруч розташовувалися 3 індивідуальні могили. Поховані виявилися німецькими солдатами. На це вказували ґудзики і жетони. Завдяки їм, всіх вдалося ідентифікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли рештки родини, розстріляної батьком-нацистом 71 рік тому

"Один із загиблих був лейтенантом - нам вдалося знайти обривок офіцерського погона. Решта - солдати піхоти і артилеристи. Судячи з документів, на цьому місці був німецький госпіталь. І ймовірно, в городі розміщувався імпровізований цвинтар. Усі поховання датовані влітку 1943 року", - каже дослідник.

Знайдені останки загиблих солдатів Вермахту підняли за 2 дні. Їх передали колегам з харківської групи "Військові меморіали". Прах загиблих поховають на Німецькому кладовищі в Харкові.

Кістки людей, розстріляних у Другу світову війну, знайшли біля меморіалу Скорботна мати в центральній частині Полтави. Викопали із землі під час будівництва каналізаційного колектора для нового мікрорайону.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік на городі розкопав солдатські могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі