пʼятниця, 19 жовтня 2018 13:02

Чим жила Донеччина у 1970-х - добірка фото
9

Високовольтні ізолятори, які виробляли у Слов'янську
Фото: facebook.com/dniprobooks
Торгівельний комплекс «Ленінград» у Донецьку
В гуртожитку Політехнічного інституту в Донецьку
Макіївський авторемонтний завод
Машини, які виробляли в Краматорську

Київське видавництво "Мистецтво" 1979-го видало фотоальбом, присвячений Донеччині. Пропонуємо переглянути світлини з нього.

На фото відображено, чим тоді гордився регіон, що виробляв і що рекламував.

"Донбас, який здавна називають "краєм вугілля та металу", сьогодні виробляє широкий асортимент товарів народного споживання, - йдеться в альбомі. - За короткий строк у містах області побудовано десятки взуттєвих, швейних, трикотажних підприємств. Великим попитом користується продукція Донецького бавовняного комбінату, Горлівської фабрики трикотажного полотна, Донецької камвольнопрядильної фабрики, Макіївської бавовнянопрядильної фабрики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пані на виноградниках і переповнених кораблях – південь України на раритетних фото

Світлини Житомира 1906-го пропонує переглянути Gazeta.ua.

На фото показане мальовниче передмістя Врангелівка з пасовиськом над водою. Є річка Тетерів, якою міщани пересувалися на човнах. Серед зображень - будинок губернатора. Тоді у Житомирі діяли міський театр, чоловіча міська гімназія, духовна семінарія, публічна бібліотека та водонапірна вежа. У місті проживало близько 90 тис. жителів.

Зараз ви читаєте новину «Чим жила Донеччина у 1970-х - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі