понеділок, 04 травня 2020 18:42

Будівельники пошкодили давнє городище

Біля середньовічного Стільського городища у Львівській області встановили скульптуру Богоматері.

Таким чином зіпсували його унікальний вигляд, повідомляє "Львівське Опілля" у Facebook.

"У селі Дуброва впритул до Стільського городища майже два тижні тривають будівельні роботи – проводять масштабні насипи ґрунту і встановлюють фігуру Богоматері. Роботи не є санкціонованими ні місцевою ОТГ, ані відповідальними за збереження історичної спадщини органами обласної влади", - повідомили активісти.

Роботи змінили вигляд городища VIII-X століття, яке є історико-культурним заповідником і пам'ятником археології національного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєні чоловіки пограбували давній курган

"Ми здивовані, що органи, які повинні контролювати збереження пам'яток – не втрутилися впродовж двох тижнів і не реагують зараз. І вимагаємо розслідування, реакції і збереження унікального вигляду пам'ятника. Ми не проти нових сакральних об'єктів, однак такі об'єкти не повинні знищувати історичну спадщину України", - йдеться в повідомленні.

Стільське городище племені білих хорватів відкрили в 70-х роках ХХ ст. У IX – початку XI століття на цьому місці існувало велике місто. Його населення могло сягати 40 тис. осіб.

Автор: facebook.com/lvivskeopillya
  Біля давнього городища встановили статую
Біля давнього городища встановили статую

У селі Старі Безрадичі Обухівського району Київської області "чорні археологи" пограбували давньоруське городище, яке має охоронний статус.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники пошкодили давнє городище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі