вівторок, 20 липня 2021 10:30

Архіви Криму опублікували онлайн

Архіви Криму опублікували онлайн
ДАСУ опублікувала генеалогічні документи онлайн. Фото: cutt.ly

Архіви з окупованого Криму зробили доступними онлайн

"Разом з американською корпорацією Family Search International ми створили окрему рубрику на офіційному сайті Державної архівної служби України з наданням онлайн-доступу до близько 400 тисяч копій документів Національного архівного фонду архівних установ Автономної Республіки Крим" - зазначив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

Під час брифінгу говорили про діяльність Державної архівної служби України в напрямку збереження та забезпечення доступу до документів архівів Криму.

"Безумовно, питання збереження та накопичення документів Криму, як органів державної влади, так і фізичних та юридичних осіб, є важливими для державної політики з деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", – сказав постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вказав, що окупаційна влада Криму може знищити архівні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювала база даних про 2,5 млн українців

"Над усіма цими документами нависла пряма загроза, якщо не знищення, то фізичного розкрадання та вивезення", - сказав він.

Ознайомитися з документами можна за посиланням.

Державна архівна служба України поновила співпрацю з американською корпорацією Family Search International, яка займається дослідженням генеалогії. 2 червня 2020 року голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво. Його метою є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи.

Зараз ви читаєте новину «Архіви Криму опублікували онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі