понеділок, 05 січня 2015 12:45

Археологи знайшли гробницю Осіріса

Археологи знайшли гробницю Осіріса
Осіріс

Група італійських археологів, які працюють у Фівах (Єгипет), виявила міфічне поховання єгипетського бога відродження, царя загробного світу Осіріса. Могилу дослідники знайшли в некрополі Шейх Абд ель-Курна на Західному березі у Фівах.

Гробниця повністю відтворює міфічну могилу Осіріса, як описано в єгипетському оповіді і складається з кілька камер. Вчені датують могилу 760-656 роком до нашої ери.

Зображення Осіріса археологи виявили в середині склепінчастого храму поховального комплексу, який підтримують п'ять стовпів, а сходи в північній стіні головного залу ведуть безпосередньо до поховання.

У кімнаті, розташованій на захід від центрального храму, вчені виявили картину, яка зображує демонів. За словами Марії Мілагрос Альварес Соса, що керує розкопками, зображення мали захистити тіло померлого.

На певній відстані від зображення Осіріса археологи виявили сходи, які ведуть в інше приміщення. Воно розташоване нижче і заповнене сміттям.

Нагадаємо, що згідно давньоєгипетською міфологією Осіріса убив його брат Сет, бог Хаосу. Сет помістив тіло в саркофаг і кинув його в Ніл, де його і знайшла Ісіда.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли гробницю Осіріса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі