вівторок, 19 листопада 2013 13:51

Археологи знайшли бібілійне місто Гезев

Археологи знайшли бібілійне місто Гезев

Археологи , які проводять розкопки стародавнього міста в Ізраїлі , знайшли докази існування на цьому місці дуже таровинного поселення, яке можна віднести до 14- го століття до нашої ери.

Впродовж 100 років археологи проводили розкопки хананейського міста Гезер , датуючи знахідки Х - VIII століттями до нашої ери. Однак нещодавнє відкриття залишків глиняного посуду філістимлян , а так само амулета скарабея з мітками короля Аменхотепа III , діда Тута , вказують на більш ранні дати в пізньому бронзовому столітті.

Вчені не надто здивувалися , оскільки древнє місто має вигідне розташування , будучи зупинкою вздовж ключового торгового шляху , який проходив між Єгиптом , Сирією , Анатолією і Месопотамією .

Експерти кажуть , що ассірійці , єгиптяни і ханааняни правили містом Гезер впродовж століть , і , відповідно до Біблії , єгипетський фараон віддав його цареві Соломонові як придане за своєю дочкою .

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли бібілійне місто Гезев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі