середа, 31 липня 2019 16:26

Як кельти ховали своїх жінок - реконструкція

Автор: stadt-zuerich.ch
  Кельтська жінка прогулюється разом із воїном - малюнок
Кельтська жінка прогулюється разом із воїном - малюнок

Вчені проаналізували залишки кельтської жінки епохи раннього залізного віку, знайденої у Цюріху, Швейцарія, 2017-го. Їм вдалося відтворити вигляд її поховання та встановити життєві звички.

Жінка померла близько 200-го у віці до 40 років і проживала у долині Лімат, неподалік сучасного Цюріха. Вона майже не займалася фізичною працею та їла багато солодкого. Ймовірно, належала до знаті. Цікавим є факт, що за 80 м від поховання ще 1903-го знайшли залишки знатного кельтського воїна. При ньому був довгий щит, спис і меч. Ймовірно, вони знали один одного, бо залишки датуються одним десятиріччям, повідомляє Live Science.

Жінку ховали у вишуканій вовняній сукні з дублянкою та хусткою у дерев'яному зрубі. На ній було гарне намисто з бурштинових намистин. Жінка також носила бронзові браслети та бронзовий ланцюжок із поясами на ногах. Кілька залізних застібок тримали її одяг вкупі.

Кельтські племена заселили Центральну та Західну Європу у III ст. до н.е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Астерікс - знайшли рештки воєначальника, який втік від Цезаря в Англію

Автор: stadt-zuerich.ch
  Реконструкція поховання жінки зроблена у Цюріху
Реконструкція поховання жінки зроблена у Цюріху
Автор: stadt-zuerich.ch
  Намисто знайдене у могильнику кельтської жінки
Намисто знайдене у могильнику кельтської жінки
Стародавні кельти відсікали і бальзамували голови своїх ворогів. За свідченням давньогрецьких і давньоримських істориків, у кельтських племен існував звичай обезглавлювати своїх ворогів після битви, вішати голови на шиї до коней і відвозити їх до себе в поселення. Там їх виставляли на загальний огляд. Щоб зберегти голови, кельти тримали їх в олії хвойних дерев, яке греки називали кедровим.
Зараз ви читаєте новину «Як кельти ховали своїх жінок - реконструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі