середа, 02 жовтня 2013 14:00

Ацтеки приносили у жертву крокодилів та молюсків

Автор: Фото: secrethistory.su
 

При дослідженні столиці ацтеків Теночтитлан у Мексиці археологи виявили останки більше 400 видів тварин, яких систематично використовували там як підношення богам.

Національний інститут антропології та історії в Мехіко повідомляє, тварини були знайдені в 60 ритуальних похованнях, починаючи з 1440 по 1520 рік, розташованих у священній зоні.

Існують докази, що ацтеки практикували певний спосіб таксидермії для забезпечення збереження форми і краси тварин.

Тварини були присвячені ацтекським богам Тлалоку та Уицилопочтлю, статуї-близнюки яких стояли на вершині храму. Серед знайдених жертв - різні види тварин від великих кішок і до орлів, від крокодилів і до молюсків. Хоча більшість зразків становлять молюски і риби, в колекції виділяються 13 пум, два ягуара і шість вовків.

Знахідки також показують, що ацтеки Теночтитлана взяли участь в широкій системі обміну, тому що багато тварин не були місцевими, а були придбані в результаті торгівлі або отримані як данина. Вони включають представників фауни тропічних лісів, в тому числі ягуарів, кетсалей, крокодилів і змій, багато видів риб і молюсків, привезених з рифів в Атлантичному океані, більш ніж за 100 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Ацтеки приносили у жертву крокодилів та молюсків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі