вівторок, 17 червня 2014 12:50

45-метрову Статую Свободи хотіли встановити в Єгипті замість Нью-Йорка

129 років тому в цей день в Нью-Йорк прибула статуя Свободи.

17 червня 1885 року в Нью-Йоркську гавань французькою фрегаті "Ізере" була доставлена ​​Статуя Свободи, подарунок французького народу Сполученим Штатам Америки.

Передбачалося, що це буде подарунок американському народові до сторіччя Декларації незалежності в 1876 році.

Однак через брак коштів створення статуї і п'єдесталу для неї, який споруджували в Нью-Йорку, серйозно затяглося і зайняло більше десяти років.

Ідея створення статуї, перша назва котрої "Свобода, що освітлює світ", яка символізувала б франко-американське співробітництво під час війни за незалежність Північно-американських колоній від Британії, належить французькому історику Едуарду де Лабульє.

Статуя цілком могла опинитися в Єгипті замість Нью-Йорка, адже у автора монумента були й такі плани. Передбачалося встановити її у вигляді гігантського маяка на вході в Суецький канал у місті Порт-Саїд. Але домовленості щодо цього проекту добитися так і не вдалося.

Саму 45-метрову скульптуру було спроектовано Фредеріком Бартольді під виділене Конгресом США місце на острові Бедло при вході в гавань Нью-Йорка, а гігантський стальний каркас - Еженом-Еммануелем Віолле і Александром-Густавом Ейфелем, котрий згодом прославився своєю оригінальною вежею в центрі Парижу.

Статуя Свободи, розташована на однойменному острові, є однією з найбільш впізнаваних скульптур в світі і національним пам'ятником США.

Її висота від землі до кінчика факела - 93 метри.

Зараз ви читаєте новину «45-метрову Статую Свободи хотіли встановити в Єгипті замість Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі