субота, 28 жовтня 2017 17:45

10 сексуальних скандалів стародавнього світу

10 сексуальних скандалів стародавнього світу
Охоронець Гіг підглядає за царицею. Фото: "Всвіті"

Сексуальні скандали, які розгорялися у давнину.

"Всвіті" зібрав 10 таких випадків.

1. В 1155 до н.е. вбили єгипетського фараона Рамзеса III. Змову очолювала очолювані його дружина Тійе. Вбивство батька наказав розслідувати його наступник Рамзес IV. Для цього створив комітет з 12 суддів. Втягнутих у змову чиновників і наложниць стратили. Трьох суддів звабили замішані у вбивстві жінки. Їх спіймали, коли вони розважалися з цими жінками. Одному відрізали вуха і ніс, другий наклав на себе руки, а третій відбувся доганою. Давав свідчення проти перших двох.

2. Історик Йосип Флавій пише, що в часи правління Тиберія в Римі представник римської знаті на ім'я Децій Мундус покохав заміжню жінку Пауліну. Запропонував їй їй 200 тис. драхм за ніч. Пауліна відмовилася. Жінка була послідовницею культу єгипетських богів і Децій підкупив священиків Ізіди. Жерці сказали жінці, що з'явиться бог Анубіс. Пауліна прийшла в храм вночі. Її там чекав Деций у масці собаки. Пауліна "провела ніч з богом". Деций потім сам сказав їй правду. Похвалившись, що заощадив 200 тис драхм. Жінка поскаржилася імператору. Священиків розіп'яли, храм Ізіди спалили. Деція відправили у вигнання.

3. Сексуальний скандал призвів до падіння династії Чень. Одружений чоловік Ся Цзи мав статеві стосунки із принцом Лін Чень та двома його міністрами. Своїми відносинами вони відкрито хвалилися. Це розгнівало сина Ся Цзи. У 599 р до н.е. Лін Ченя вбили в п'яному угарі. Два міністри втікли і перейшли на бік сімейства Сунь. ВОно стало новою імператорською династією.

4. Брати Гіппій і Гіппарх правили Афінами після смерті їхнього батька в 527 році до нашої ери. Але Гіппарх захопився красивим юнаком Гармодієм. Його постійним партнером був Арістогітон. Гіппарх спробував використати свою владу, щоб розлучити коханців. Але Арістогітон і Гармодій зарізали Гіппарха на фестивалі.

5. Кандавл був царем Лідії, держави на заході сучасної Туреччини. Цар настільки пишався красою своєї дружини Ніси, що в 718 р. до н.е. попросив свого охоронця Гіга підглядати за царицею Ніса, коли вона буде переодягалася до сну. Цариця помітила охоронця. Запропонувала йому на вибір смерть або одруження з нею. Гіг убив царя та заснував династію Мермнадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 загальновідомих фактів, які історики ставлять під сумнів

6. Мати китайського імператора Цинь Шихуанді була в стосунках із міністром Лю Бувеєм. В якийсь момент міністр не зміг задовольнити царицю. Коханці відшукали чоловіка на ім'я Лао Ай. Про розмір його геніталій ходили легенди. Його замаскували під євнуха. Поголили та зробили підробну кастрацію. Але змову розкрили. Лао Ая стратили разом з трьома поколіннями його сім'ї. Лю Бувея і царицю відправили у вигнання.

7. Молодий дворянин Гадатас, що прислужував вавилонському цареві Набоніду був гіперсексуальним. Одна з наложниць царя почала відкрито з ним фліртувати. Гадатаса кастрували за наказом правителя. Потім дворянин зрадив вавилонян і здав ключові фортеці персам.

8. Марк Ліциній Красс був впливовим і багатим римлянином. Його звинуватили в спробі купити любов весталки (жриці Вести, які повинні були зберігати цнотливість). Красс пояснив все тим, що хотів купити віллу у весталки за подібною ціною. Його виправдали.

9. Хатшепсут, була жінкою-фараоном Єгипту. У народі розповідали про її роман із придворним Сенмутом. Про це навіть намалювали графіті на стіні в Дейр-ель-Бахрі. На ньому зображена фігура в головному уборі фараонів. Ззаду в неї проникає чоловік.

10. Римський імператор Геліогабал мав п'ятьох дружин і одного чоловіка. Він прийшов до влади в віці 14 років і після цього вийшов з-під контролю своєї бабки Юлії Меси. Історики писали, що його палац був імітацію борделя. Сам імператор стояв оголеним біля входу і інструктував всіх гостей. Казали, що Гелоігабал намагався змінити стать. На момент смерті йому було 16 років.

Каталонія намагається відділитися від королівства Іспанії. Ancient origins зібрало історичні передумови такого рішення.

Зараз ви читаєте новину «10 сексуальних скандалів стародавнього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі