четвер, 23 квітня 2020 16:16

ЗНО під час каратину: назвали дату та особливості проведення

ЗНО під час каратину: назвали дату та особливості проведення
ЗНО проведуть за особливими правилами. Фото: pixabay.com

Зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року відбудеться з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту.

Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства освіти та науки.

Дати проведення ЗНО залежать від завершення карантину. Якщо він завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня.

Відповідно, зміниться й вступна кампанія в українських вузах.

Формат і процедура проведення ЗНО нинішнього року не зміняться. За правилами, під час складання ЗНО в аудиторії перебуватимуть максимум 15 учасників та 2 інструктори.

Обов'язковою буде дистанція 1,5 м між учасниками в аудиторії – це обов'язкова вимога у зв'язку з епідемією. Соціальне дистанціювання також буде забезпечено і біля входу в приміщення, в якому проходитиме тестування.

Без змін залишаться кількість тестів та їхній зміст. Кожен учасник може скласти максимум 4 тести, а кількість завдань у них, які ґрунтуються на матеріалі, що вивчається у квітні-травні 11 класу, мізерно мала. Таке завдання може бути лише одне на весь тест, тому передруковувати тираж тестових зошитів через таку малу кількість завдань недоцільно.

"Модель ранжування результатів тестування знижує вплив зовнішніх факторів і УЦОЯО зможе статистично згладити певні прогалини у підготовці учасників через карантин", – говориться в інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові гуру освіти звернулися до українських учителів із настановами

Усіх учасників ЗНО та інструкторів забезпечать засобами індивідуального захисту та антисептиками, а приміщення провітрюватимуть та дезінфікуватимуть.

Учасники, які контактували з хворими або самі інфікувалися коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції.

Якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити додаткову сесію тестування, їх звільнять від ЗНО за станом здоров'я. Для таких абітурієнтів в умовах вступу до університетів передбачено окремі особливості та форми проведення вступних іспитів.

В період карантину школярам ввели дистанційне навчання, але, за даними ЮНЕСКО, 706 млн учнів не мають доступу до інтернету в домашніх умовах.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО під час каратину: назвали дату та особливості проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі