вівторок, 09 березня 2021 18:49

Знайшли спосіб знизити ризик смерті від хвороб серця

Знайшли спосіб знизити ризик смерті від хвороб серця
Морепродукти багаті жирами омега-3. Фото: pixabay.com

Вживання жирної риби може знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Якщо їсти лосось та сардини двічі на тиждень, то цей показник знизиться на 1/5, пише Daily Mail.

Канадські дослідники з Університету Макмастера об'єднали 4 попередні дослідження, щоб вивчити дані більш ніж 190 тис. осіб із 58 країн.

Рівень раптової смерті та загальна смертність знизилися на 21% і 18% відповідно серед людей з серцево-судинними захворюваннями, які щотижня їли не менш як 175 г жирної риби - приблизно 2 порції. Окрім цього, ризик серцевого нападу чи інсульту у цих пацієнтів знизився на 16%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробляють проєкт "Росомаха" - користувачі матимуть надлюдський слух

Морепродукти, такі як лосось, форель, сардини та скумбрія, багаті жирами омега-3, які зменшують запалення в усьому тілі.

Один з типів жирних кислот омега-3, DHA, необхідний для росту і розвитку мозку немовлят, необхідний для підтримки нормальної функції мозку в дорослих.

Людський мозок майже на 60% складається з жиру, і приблизно 40% становить DHA.

Серцево-судинні захворювання є найчастішою причиною смерті в усьому світі. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я внаслідок хвороб серця щорічно помирають близько 17,9 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб знизити ризик смерті від хвороб серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі