пʼятниця, 06 квітня 2018 15:08

Закриття лікарень та звільнення лікарів: МОЗ доступно пояснило свою позицію

Закриття лікарень та звільнення лікарів: МОЗ доступно пояснило свою позицію
З 1 липня медикам будуть нараховувати зарплату по-новом. Фото: medprosvita.com.ua

Міністерство охорони здоров'я не буде звільняти лікарів та закривати лікарні через медичну реформу. Просто з 1 липня медикам будуть нараховувати зарплату по-новому. Залежно від кількості пацієнтів, які до них звернулися.

Про це заявила заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина, пише "UATV"

"Ніхто спеціально скорочувати лікарів не буде, адже реформа націлена на те, щоб лікарів було достатньо для всіх пацієнтів. Це регулюватиметься популярністю. Тобто, якщо у лікаря буде досить пацієнтів, то він працюватиме. Це вже залежить від лікарні та його особистих міркувань, чи захоче він залишатися на роботі. Повторюю, МОЗ не збирається звільняти лікарів і скорочувати лікарні. Це буде залежати від місцевої влади і лікарень", - наголосила вона.

Стефанишина нагадала, що пацієнти тепер можуть самі обирати сімейного лікаря, незалежно від прописки. Для цього з ним треба підписати декларацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли почнуть виписувати електронні рецепти

Має бути не більше 2 тисяч пацієнтів на рік для терапевтів, 1800 - для сімейних лікарів і 900 - для педіатрів.

Сімейний лікар тепер перший, до кого має звернутися пацієнт. Він оцінюватиме стан людини та вирішуватиме, яке саме лікування їй потрібно.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як діяти українцям в разі, якщо медустанова відмовляє їм в підписанні декларації з обраним лікарем.

"Коли вам говорять інше - це порушення законодавства. Ділимося інструкцією - що робити, якщо в медичному закладі вас переконують у протилежному", - написала Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Закриття лікарень та звільнення лікарів: МОЗ доступно пояснило свою позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі