субота, 30 червня 2018 23:28

Визначили популярний посуд, який може вбити

Визначили популярний посуд, який може вбити
Антипригарний посуд викликає рак Фото: biol.com.ua

Появу пухлин викликає посуд з антипригарним покриттям. Ще у трійку небезпечних речей входить водостійкий одяг і пятностойкі килими. Речовини з них провокують появу раку, холестерину та зниження імунітету.

Такі висновки опубліковані в доповіді Агентства з охорони навколишнього середовища в Вашингтоні.

Про це пише Daily Mail.

В таких товарах містяться канцерогенні частки перфтороктанової кислоти. Цю речовину використовують для створення виробів з тефлону, вогнетривких, вологостійких і брудовідштовхуючих матеріалів.

У лабораторних тварин вона збільшила ризик розвитку пухлин печінки, підшлункової залози і статевих органів. Також кислота викликала безпліддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овочі, які корисніше їсти вареними

Перфтороктанова кислота стимулює гормональні зміни, які порушують роботу щитовидної залози і сприяють запаленню кишечника. Ця речовина виділяється під час перегріву або пошкодження посуду з антипригарним покриттям.

Люди можуть піддаватися впливу таких хімічних речовин, коли каструлі перегріті або подряпані.

Адміністрація США з контролю за продуктами і ліками заборонила застосування цієї речовини при виготовленні дитячих пляшечоок. Європейська комісія забороняє додавання хімічної речовини з 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Визначили популярний посуд, який може вбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі