пʼятниця, 28 травня 2021 15:46

Вісім продуктів, які покращують гормональний фон

Автор: https://www.moirebenok.ua/
  Для профілактики і відновлення гормонального балансу лікарі рекомендують в першу чергу змінити раціон харчування
Для профілактики і відновлення гормонального балансу лікарі рекомендують в першу чергу змінити раціон харчування

Гормональний збій негативно впливає на організм, позначаючись на фізичному і душевному стані людини. Кращий спосіб нормалізувати рівень гормонів - дотримуватися здорового раціону. Розповідаємо, які продукти допомагають підтримувати баланс гормонів.

Для жінок гормональні порушення загрожують змінами менструального циклу, проблемами зі шлунково-кишковим трактом, репродуктивною системою, шкірою, волоссям, ментальним здоров'ям і іншими недугами. Для профілактики та відновлення гормонального балансу лікарі рекомендують насамперед змінити раціон.

ГРАНАТ

Для ендокринної системи цей продукт корисний високим вмістом антиоксидантів. Вони нейтралізують надлишок естрогену і забезпечують хороше здоров'я. Також славляться корисними для гемоглобіну вітамінами та мікроелементами, серед яких В12, залізо, калій, магній і інші.

ЛИСТОВІ ЗЕЛЕНІ ОВОЧІ

Якщо ви хочете завжди залишатися здоровою і життєрадісною, обов'язковими у вашому раціоні повинні стати зелені овочі. Салат, шпинат, цвітна капуста - це саме ті продукти, які підтримують баланс гормонів. У них міститься велика кількість антиоксидантів, клітковини, вітамінів і мінералів. Зелені овочі забезпечують нормальну роботу травлення, запобігають запаленню, розвитку діабету, серцево-судинним хворобам і борються зі стресами.

НАСІННЯ ЛЬОНУ

Це один з найпопулярніших суперфудів серед шанувальників ЗСЖ. Насіння льону багате клітковиною, антиоксидантами та жирними кислотами омега-3, тому особливо затребуване в раціоні людини. Також в ньому містяться фітоестрогени, які допомагають полегшити біль під час менструації.

АВОКАДО

Кращий продукт для підтримки балансу гормонів у жінок. Авокадо є джерелом бета-ситостерину, завдяки якому допомагає врівноважувати кортизол і холестерин. Також плід сприятливо впливає на гормони, що відповідають за менструальний цикл.

БРОКОЛІ

Джерело вітамінів К і С, фолієвої кислоти, калію, клітковини та каротиноїдів. Корисні речовини в броколі прекрасно впливають на гормональний фон, зокрема контролюють естроген і допомагають впоратися з ПМС.

КІНОА

Ще один суперфуд. Відомий наявністю складних вуглеводів, які сприяють нормалізації інсуліну й андрогенів. Також насіння кіноа корисне при схудненні, оскільки багате білками та клітковиною.

ГОРІХИ

Горіхи необхідні для нормальної роботи мозку і травної системи. Завдяки великому вмісту жирів, білків і вітамінів вони легко втамовують голод, тому прекрасно підходять як перекус. Деякі з них також впливають на ендокринну систему. Наприклад, мигдаль контролює рівень холестерину.

ЖИРНА РИБА

Омега-3 жирні кислоти особливо важливі для жінок, адже вони очищають стінки судин від холестерину, нормалізують в'язкість крові, стан волосся, нігтів, шкіри - всієї імунної системи загалом. Обов'язково їжте жирну рибу щонайменше двічі на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики назвали простий спосіб позбутися жиру на животі

Відзначимо, що нерідко для відновлення балансу гормонів призначаються спеціальні препарати. Однак перед купівлею таких потрібно обов'язково обстежитися у фахівця.

Проблеми з потенцією виникають у діабетиків, які самі не знають свій діагноз. За високих показників цукру вражаються судини, тому погіршується ерекція.

Про це розповіла Gazeta.ua Валентина Добринська, столична ендокринологиня.

"Коли не знаєш про свій діабет, то й не утримуєш рівень цукру в рекомендованих межах. Через це порушується мікроциркуляція судин і вироблення тестостерону, що й знижує потяг. Замість того, щоб шукати таблетки для потенції, нормалізуйте рівень цукру", - пояснила лікарка.

Зараз ви читаєте новину «Вісім продуктів, які покращують гормональний фон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі