четвер, 14 червня 2018 18:25

Відмова від сніданків: лікарі розповіли, чим це загрожує

Відмова від сніданків: лікарі розповіли, чим це загрожує
Вихід каменів із жовчного міхура й просування їх жовчними протоками супроводжується сильним болем. ФОТО: https://doctoreden.com

Жовчнокам'яну хворобу все частіше діагностують у тих, кому вона загрожувати не мала б. Медики проаналізували особливості харчування хворих, які спочатку були поза групою ризику, і виявили причину. Повідомляє МОЗ України.

За словами лікарів, відповідь на питання криється в неправильному режимі харчування й незбалансованості раціону. З'ясувалося, що люди, яким від початку не загрожував розвиток жовчнокам'яної хвороби, наживають її собі, відмовляючись від повноцінного сніданку й намагаючись позбутися зайвої ваги за допомогою безжирових дієт. У тих, хто регулярно пропускає ранковий прийом їжі й перекриває надходження в організм жирів, жовч гусне, що й сприяє утворенню в жовчному міхурі каменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вчасно розпізнати камені в жовчному міхурові

Лікар гастроентеролог-дієтолог Наталія Динник зазначає, що вберегтися від жовчнокам'яної хвороби можна завдяки регулярним повноцінним сніданкам із вживанням корисних жирів, відсутності великих перерв між прийомами їжі й відмові від спроб замінити сніданок чашкою кави.

Раніше повідомлялося про випадок, коли із жовчного міхура видалили 4100 каменів. Чоловік, якому провели таку операцію, не звертався до лікарів, доки самопочуття його не погіршилося настільки, що терпіти стало несила.

Зараз ви читаєте новину «Відмова від сніданків: лікарі розповіли, чим це загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі