вівторок, 15 травня 2018 05:28

Вчені випадково виявили дієту щастя

Вчені випадково виявили дієту щастя
Вчені із Нової Зеландії виявили дієту щастя і радості. Фото 112.ua

Новозеландські вчені випадково з'ясували, які продукти в раціоні допоможуть позбутися депресивних станів і поліпшити здоров'я.

"Вчені проаналізували стан психічного та фізичного здоров'я понад 400 осіб у віці від 18 до 25 років, а також вивчили їх переваги в їжі, рівень фізичної активності і соціально-економічний статус. В результаті вони прийшли до висновку, що люди, які споживали більше продуктів у природному сирому вигляді, відзначали більш високий рівень психічного благополуччя в порівнянні з тими, хто віддавав перевагу тим же продуктів, але у вареному вигляді", - йдеться в повідомленні вчених із університету Отаго, повідомляє Independent.

Дослідники не змогли визначити причини встановленою зв'язку між психічним благополуччям і вживанням сирих овочів і фруктів. Однак вони припустили, що це може бути пов'язано з великою кількістю мікроелементів в овочах і фруктах, які легше засвоюються організмом, коли споживаються в сирому вигляді.

Таким чином, ті, хто регулярно вживав сирі овочі і фрукти, відзначали більше задоволення від життя, зниження депресивних симптомів і поліпшення настрою.

Крім того, вчені назвали 10 фруктів, які були лідерами в раціоні групи респондентів з найвищим рівнем психічного щастя. У їх числі опинилися морква, банани, яблука, грейпфрут, салат, цитрусові, свіжі ягоди, огірки, ківі і листова зелень темного кольору. У свою чергу, фаворитами серед овочів виявилися селера, капуста, помідори, гриби і червона цибуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розкрили секрет довголіття.

Нова дієта, яку почали використовувати американські лікарі, використовує морозиво. Це допомагає втратити вагу, зменшити симптоми старіння, зменшує виникнення раку кишечника і знижує артеріальний тиск.

Зараз ви читаєте новину «Вчені випадково виявили дієту щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі