середа, 22 липня 2020 15:25

В українських заробітчан виявили коронавірус

В українських заробітчан виявили коронавірус
Зі 170 українських сезонних працівників, які у вівторок прибули до Таллінна, у трьох виявили коронавірус. Фото: Pixabay

Учора до Естонії чартером прибули сезонні працівники.

У трьох із них виявили коронавірус, повідомляє естонський ERR з посиланням на в.о. генерального директора Департаменту здоров'я Марі-Анне Хярма, передає "Європейська правда".

За її словами, зі 170 українських сезонних працівників, які у вівторок прибули до Таллінна спецрейсом, організованим Торгово-сільськогосподарською палатою, у трьох виявили коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани більше не хочуть надсилати гроші додому

Українці здали тест в аеропорту одразу після прибуття, у трьох результат виявився позитивним. На додачу до тесту наступні 14 днів українські працівники залишатимуться на карантині, після чого знову здадуть тест. Усі витрати, пов'язані з перельотом, тестами і перебуванням на карантині, сплачують роботодавці.

Грузія відкрила кордони для іноземців, готових працювати віддалено. Проте виїхати дозволено за умови, що залишитеся там на не менш як 6 місяців. Міністр економіки Грузії Натія Турнава уже оголосила про проєкт для підтримки місцевого бізнесу і заявила про "благополучну" ситуацію із коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «В українських заробітчан виявили коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі