пʼятниця, 24 листопада 2017 14:29

У дитсадку 12 дітей підхопили небезпечний вірус

У дитсадку 12 дітей підхопили небезпечний вірус
У столичному дитсадку 12 дітей захворіло на ротавірусну інфекцію Фото: istockphoto.com

У столичному дитячому садку №792 у Дарницькому районі 12 дітей захворіли на ротавірусну інфекцію. 3 з них потрапили до лікарні. Решта дітей, що не були госпіталізовані, чекають підтвердження діагнозу.

Як заявила Валентина, мати хворої дитини, у садку погано дотримуються норм гігієни.

"На мій погляд, у саду не дотримуються норм гігієни, так як всі пісочниці відкриті. У будь-якої тварини і людини є доступ до них. Будь-яка людина, проходячи повз, може щось кинути туди. Поруч живуть будівельники. Я не перевіряю, як часто вони прибирають кухню, миють іграшки, як ретельно стежать за тим, щоб діти мили руки після туалету. 2 тижні тому було те ж саме. Багато дітей захворіли, у всіх були однакові симптоми. Зараз ситуація повторилася, тільки у важчій формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники дитсадку приховали отруєння дітей

У той день, коли багато дітей захворіли, я прийшла в садок, щоб з'ясувати, що сталося. На дверях я побачила табличку "Карантин", а підлогу в той день мили хлоркою, чекаючи санстанції. Це вже було після того, як надійшов сигнал, що багато дітей захворіли", - розповіла вона.

"Ротавірусну інфекцію можна підхопити будь-де. Найвразливіші діти до 2 років", — каже столичний інфекціоніст Маргарита Крушель.

Ротавіруси передаються від людини до людини через брудні руки. Інкубаційний період триває 1-2 доби. Тоді починається блювання, млявість, підвищення температури, втрата апетиту та пронос.

Недугу заборонено лікувати антибіотиками. Вони на віруси не діють. Винятком є випадок, коли в калі присутня кров. Тоді призначають антибіотики від бактерій, які викликають запалення кишечника. Від батьків залежить чи одужає дитина вдома, чи ляже на кілька тижнів у лікарню. Її треба випоїти розчином для пероральної регідратації, тобто від зневоднення. Розвести порошок у воді. І постійно, хоча б потроху, поїти. Заспокоїтися можна, коли дитина почне мочитися раз на 3—4 години. Це норма".

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку 12 дітей підхопили небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі