субота, 24 жовтня 2020 23:27

Україна переходить на зимовий час: корисні поради для адаптації

Україна переходить на зимовий час: корисні поради для адаптації
Організм людини може не одразу звикнути до нового режиму, тому медики радять не перевтомлюватися. Фото: Pixabay

В Україні цієї ночі, 25 жовтня, стрілки годинника переведуть на одну годину назад.

"25 жовтня 2020 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад", - йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Корисні поради для адаптації організму

Організм людини може не одразу звикнути до нового режиму, тому медики радять не перевтомлюватися. Також рекомендується деякий час відмовитися від великих фізичних навантажень та дотримуватися правильного харчування.

Особливо цих порад варто дотримуватися водіям та людям, які страждають на серцево-судинні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий час: як пережити перехід із найменшими наслідками для здоров'я

Через перехід на зимовий час у людини може виникати втома та активізуватися хвороби. Насамперед це позначається на працездатності: організм не встигає перебудуватися на зміну графіка.

Також лікарі радять регулювати яскравість світла в кімнаті, тобто трохи прибирати кількість світла в помешканні ввечері. Не забувайте, що раніше, до переходу на зимовий режим, ваш організм у цей час вже спав. Тому щоб він швидше звикав, йому потрібен спокій.

Окрім того, на деякий час необхідно обмежити вживання алкоголю, кави та нікотину. Замість цього збільшити вживання вітамінів: гранатів, винограду, грибів, гарбуза і хурми.

Якщо на законодавчому рівні у Європейському Союзі скасують переведення годинників, Кабмін розгляне можливість відповідних змін у законодавстві України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Зараз ви читаєте новину «Україна переходить на зимовий час: корисні поради для адаптації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі