середа, 29 січня 2020 09:55

У Гонконзі розробили вакцину проти коронавірусу

У Гонконзі розробили вакцину проти коронавірусу
Учені Гонгконга розробили вакцину проти коронавірусу Уханя. Фото: vechastana.kz

Дослідники Гонконгу розробили вакцину проти коронавірусу Уханя, але для її тестування потрібен час.

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на експерта з інфекційних захворювань професора Юена Квок-Юнга.

"Ми вже виробили вакцину, але для тестування на тваринах знадобиться тривалий час", - сказав Юен Квок-Юнг.

За його словами, на тестування вакцини на тваринах знадобляться кілька місяців і хоча б іще рік, щоб провести клінічні випробування на людях до того, як вона буде придатною для використання.

Щоб перевірити вакцину, її доведеться ввести тварині, щоб побачити, чи спрацьовує вона, та оцінити ефект імунної відповіді. Потім вакциновані тварини піддаються впливу вірусу, щоб перевірити, чи працює імунний захист.

Фахівці команди Юена створюють вакцину проти коронавірусу Уханя у вигляді назального спрею на основі вакцини проти грипу. Дослідники модифікували вакцину проти грипу з частиною поверхневого антигену коронавірусу, тобто це може запобігти розвитку захворювань, спричинених вірусами грипу, а також новими коронавірусами, що викликають пневмонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус можна відстежувати онлайн

Досі у Гонконзі спостерігалися вісім підтверджених випадків. З полудня в понеділок до полудня у вівторок повідомлялося про підозру захворювання ще 78 осіб. Наразі 103 людини перебувають у ізоляції у державних лікарнях.

Тим часом, за повідомленнями з Китаю, станом на 29 січня, кількість жертв небезпечного коронавірусу зросла до 132 осіб. У цілому вірусом 2019 nCoV вже інфіковано 6049 осіб.

Про те, що наразі ефективної вакцини проти нового коронавірусу немає, учора заявив під час брифінгу член експертної групи оперативного штабу Міністерства охорони здоров'я Сергій Дубров. За його словами, різні повідомлення в інтернеті про продаж такої вакцини базуються на бажанні недоброчесних людей збагатитися.

Зараз ви читаєте новину «У Гонконзі розробили вакцину проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі