середа, 17 травня 2017 12:41

У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння

У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння
Кожен третій підліток в Європі страждає на ожиріння. Фото: cirugiadominguez.es

Кожен третій підліток у Європі страждає від ожиріння. Як наслідок, наражаються на небезпеку захворіти на діабет ІІ типу, бронхіальну астму, порушення сну.

Про це повідомили у звіті ВООЗ. Пише apteka.ua

"Найвищі показники характерні для країн Південної Європи і Середземномор'я. Особливу занепокоєність викликає той факт, що епідемія поширюється в країнах Східної Європи, де показники традиційно були нижче", - пишуть у звіті ВООЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшення ваги тіла після 30-ти можна лікувати таблетками - вчені

Діти, які сьогодні страждають на ожиріння, у дорослому віці далі будуть від нього страждати, якщо не займуться вчасно лікуванням. Сказав керівник Програми з питань харчування Жоао Бред.

"Більшість молодих людей не "переростуть" ожиріння: близько 80% підлітків, у яких розвивається ожиріння, матимуть проблеми з масою тіла і в дорослому віці. Ці проблеми зумовлюють підвищений ризик погіршення стану здоров'я, а також виникнення стигми та дискримінації. Більш того, хронічний характер ожиріння може обмежувати соціальну мобільність і підтримувати руйнівний і переходить з покоління в покоління цикл бідності і поганого здоров'я", - сказав Жоао Бред.

Найпершою причиною ожиріння лікарі називають низьку фізичну активність.

Вчені з Університету Джорджії з'ясували, що дієтичні продукти стимулють набір ваги. Найістотніше кількість жиру в печінці збільшилася у гризунів, які дотримувалися дієти з високим вмістом цукру і низьким вмістом жирів. Також ця дієта виявилася пов'язана з хронічним запаленням в шлунково-кишковому тракті і головному мозку.

Зараз ви читаєте новину «У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі