середа, 16 січня 2019 03:29

У чому небезпека короткого сну

У чому небезпека короткого сну
В ході експерименту вченим вдалося з'ясувати, що жоден з учасників не страждав серцево-судинними захворюваннями. Фото:tvoemisto.tv

Вчені з Іспанії зробили гучну заяву. Виявляється, сон, який триває недовго, може стати причиною розвитку атеросклерозу.

Короткий сон впливає на розвиток серйозних захворювань, - інформує enovosty.com/news.

В експерименті брали участь понад 4 тисяч добровольців. В дослідженні учасники не відповідали на питання, а їх перевіряли за допомогою спеціальних електронних приладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віщий сон допоміг чоловікові стати багатієм

Ці пристрої контролювали глибину сну учасника, як чуйно він спить вночі, а також, як часто рухається уві сні.

В ході експерименту вченим вдалося з'ясувати, що жоден з учасників не страждав серцево-судинними захворюваннями. Але ті, які спали стабільно більше 6 годин кожен день, були здоровішими.

Також фахівці з'ясували, що недосипання може стати причиною ожиріння і розвитку атеросклерозу. Наприклад, добровольці, сон яких був менше 6 годин, мали великий ризик розвитку цих ускладнень.

Серед учасників проекту були ті, які спали більше 8 годин на день. Але, зі слів вчених стало відомо, що такий сон погано впливає на наш організм.

Брак сну значно знижує працездатність співробітників багатьох компаній. Через недосипання фірми йдуть у мінус і втрачають солідні суми.

Зараз ви читаєте новину «У чому небезпека короткого сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі