середа, 05 грудня 2018 13:59

Супрун зловила Тимошенко на брехні

Супрун зловила Тимошенко на брехні
Уляна Супрун спіймала Юлію Тимошенко на брехні у передвиборчих бюлетенях. Фото: obozrevatel.com

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун звинуватила лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко у поширенні брехні через передвиборчі бюлетені.

"Автори видання "Київське слово" - передвиборчого бюлетеня Юлії Тимошенко - у випуску від 18 листопада розповсюджують відверту брехню та антинаукові твердження про вакцини у матеріалі "Які наслідки може мати вакцинація?". Будьте обережними, перевіряйте джерела особливо пильно та не довіряйте інформації, яка може вартувати життя", - написала у Facebook Супрун.

Вона назвала фейковими такі твердження: сумніви у термінах придатності вакцин, який Дитячий фонд ООН закупив у індійського виробника і передав Україні; використання індійських і корейських препаратів викликає ускладнення від щеплень, що перевищують норму у 17 разів; вакцина від кору в Україні та Європі суттєво різниться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансплантація в Україні: Супрун розповіла про важливі зміни

"Україна ніколи не закуповувала вакцини з закінченим терміном придатності. Обирає тільки ті вакцини, які ефективно і широко використовуються в інших країнах. Уже більше 10 років використовує комбіновану вакцину як у Європі, на відміну від північного сусіда, де виробляють і часто використовують моновалентні вакцини", – підкреслює чиновниця.

Супрун заявила, що подібні заяви, які публікуються у передвиборчих бюлетенях, загрожують національній безпеці громадян.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як зібрати аптечку на випадок надзвичайних ситуацій. Вона має бути укомплектована відповідно до ваших потреб і містити лише препарати, у яких не вийшов термін придатності.

Зараз ви читаєте новину «Супрун зловила Тимошенко на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі