середа, 21 червня 2017 10:50

Супрун розповіла, коли українці отримають сироватку від ботулізму

Супрун розповіла, коли українці отримають сироватку від ботулізму
Сироватку від ботулізму завезуть цього тижня Фото: zik.ua

Сироватку від ботулізму, який вбиває українців, привезуть в Україну цього тижня.

Про це на брифінгу у Львові повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України, передає видання Zik.ua.

"Від ботулізму немає вакцини, тому що це не інфекційна хвороба. Але є сироватка. Ми попросили її у ООН і у Червоного хреста, щоб вони нам передали як гуманітарну допомогу. Справа в тому, що сироватка не зареєстрована в Україні, її не можна закуповувати легально, але можна привезти як гуманітарну допомогу. Очікуємо цього тижня, що прибуде", - сказала Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ визнало ситуацію з ботулізмом катастрофічною

Усього за 3 місяці на ботулізм захворіли 62 людини. Четверо померли. Інші перебувають у лікарнях. Всі постраждалі отруїлися в'яленою рибою.

"Ботулізм - небезпечна токсична інфекція, від якої можна померти в день зараження. Її токсин - одна з найсильніших отрут у природі. Викликає параліч м'язів, які відповідають за дихання, ковтання і зір, - каже Андрій Сніцар, головний лікар Сумської інфекційної лікарні. — Людина відчуває сильну слабкість, запаморочення, сухість у роті. Її хитає, знижується тиск. З'являється туман і роздвоєння перед очима. Іноді в людей похилого віку симптоми захворювання плутають з інсультом".

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, коли українці отримають сироватку від ботулізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі