неділя, 09 червня 2019 14:27

Супрун порадила, як правильно засмагати

Супрун порадила, як правильно засмагати
Супрун порадила як засмагати

Ульяна Супрун радить відповідально ставитися до прийому сонячних ванн.

"Засмага — це спроба шкіри захиститися від пошкодження ультрафіолетовими променями. Для цього спеціальні клітини — меланоцити, синтезують пігмент меланін, і він поширюється в шкірі. Ми розрізняємося за здатністю утворювати меланін, тож якщо у вас біла шкіра, "до якої засмага не липне", якомога раніше облиште спроби стати бронзовими", - говорить вона у Facebook.

Тим, хто любить засмагати лікар дає декілька порад:

Користуйтеся сонцезахисним кремом зі ступенем захисту SPF30 та фільтрами променів UVA та UVB. Не варто шукати крем із максимальним захистом: крем із SPF 30 блокує чи відбиває 97% променів, а SPF50 — 98%.

Якщо ви весь день на сонці, оновлюйте крем що дві години. Але краще не виходьте на вулицю в час з 10 ранку до 4 вечора. Перебування в затінку на 30% зменшує ймовірність множинних опіків в дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати сонцезахисний крем для ідеальної засмаги

Але покладатися виключно на сонцезахисний крем не можна.

Якщо ж ви вже обгоріли на сонці, Ульяна Супрун радить використовувати парацетамол.

"Зменшити запалення допоможуть ацетилсаліцилова кислота та парацетамол, якщо тільки вони вам не протипоказані", - пише вона.

"Після опіку слід вживати багато рідини — перегрівання могло викликати зневоднення. А також споживати продукти, багаті на фолієву кислоту і каротиноїди: броколі, шпинат, печінку, моркву, перець, смородину", - додає Супрун.

Одяг на 27% зменшує ймовірність опіків.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, як правильно засмагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі