понеділок, 06 березня 2017 09:04

Стало відомо, скільки дітей гине від забруднення довкілля

Стало відомо, скільки дітей гине від забруднення довкілля
Стало відомо, скільки дітей гине від забруднення навколишнього середовища Фото - rian.com.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я назвала 5 основних причин дитячої смерті. Усі вони пов'язані з поганими умовами довкілля.

Основні - забруднення повітря, пасивне куріння, відсутність чистої води і санітарних заходів, неправильна гігієна. Про це повідомляє Уніан.

"Забруднене навколишнє середовище смертельно небезпечне, особливо для маленьких дітей. Органи, що формуються, імунна система, маленькі тіла та дихальні шляхи роблять їх особливо уразливими перед брудними повітрям і водою", – заявила генеральний директор ВООЗ Маргарет Чень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто його не приймає: Насірова везуть у Феофанію після суперечок

В організації повідомляють, що найпоширеніші захворювання, які призводять до смерті дітей, - діарея, малярія та пневмонія. Цьому можна запобігти, поліпшивши навколишнє середовище.

570 тис. дітей помирають від распіраторних захворювань, ще понад 360 тис. - від розладу шлунка. Ці хвороби викликані поганими умовами довкілля.

Раніше в ЮНІСЕФ заявляли, що забруднення повітря є значним супутнім фактором, який щороку призводить до смерті 600 тис дітей молодше 5-ти років.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки дітей гине від забруднення довкілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі