понеділок, 30 листопада 2020 16:45

Розповіли, де хворим взяти безкоштовні кисневі концентратори

Розповіли, де хворим взяти безкоштовні кисневі концентратори
Ірина Кошкіна радить шукати кисневі концентратори через благодійні фонди. Фото: facebook.com

Зараз дуже затребувані кисневі концентратори. Люди ними рятуються при коронавірусній задусі, коли їм не вистачає місць у лікарнях.

Пристрої бувають українських та іноземних виробників. Продають в інтернеті від 10-15 тис. грн. Ситуація з кисневими концентраторами у країні хаотична. Їх мало в наявності. На них потрібно "полювати" або чекати по тижню.

Їх не обов'язково купувати. Можна із довідкою від лікаря звернутися до громадських організацій, які надають безкоштовно в тимчасове користування концентратор.

Про це розповідає Ірина Кошкіна, виконавчий директор благодійного фонду "СВОЇ".

"Ми у вересні заходили в ковід з парком у 70 кисневих апаратів. Зараз до Нового року плануємо збільшити його до 100. Їх закупляємо за благодійні кошти. Ще недоводилося жодного разу силою в людей забирати концентратори після одужання. Вони добре пам'ятають, як недавно самі шукали кисень після відмови у лікарні. Тому віддають апарати, щоб врятувати ще когось", - наголошує фахівець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли про ефективність антибіотиків при Covid-19

Завдяки участі у програмі Гуманітарна пошта України, організація стала партнером з однієї з поштових служб. Тепер пристрої передають безкоштовно по всіх областях. Після отримання людина користується концентратором, поки не матиме показника сетурації 90.

Щоб перевірити у якому стані хворий, члени організації телефонують раз на 10 днів.

До 20 тис. випадків зараження коронавірусом на добу можуть фіксувати в Україні в 1-й половині грудня.

Такий прогноз зробили вчені світового центру даних КПІ спільно з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, де хворим взяти безкоштовні кисневі концентратори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі