понеділок, 30 листопада 2020 12:20

Представили ефективний вітчизняний аналог ПЛР-тестуванню на Covid-19

Представили ефективний вітчизняний аналог ПЛР-тестуванню на Covid-19
Під час досліджень також встановили, що у незначного відсотка осіб, у яких спостерігалась відсутність антигену коронавірусу, було високе значення Ct. Фото: pixabay.com

Українські вчені представили нові надчутливі антигенні тест-системи, які не вимагають підтвердження методом ПЛР. Водночас вони дешевші щонайменше вдвічі та можуть проводитись на будь-якому рівні закладів охорони здоров'я.

Українські експрес-тести на антиген Covid-19 продемонстрували 100% збігу з результатами ПЛР-тестування, повідомляють на сайті компанії "Діапроф-Мед".

"Ретроспективне дослідження діагностичних характеристик тесту на антиген проводилося у 3 вірусологічних лабораторіях МОЗ. У пацієнтів брали мазки з носогорла та тестували паралельно в тест-системі DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R і ПЛР-тесті. Забір зразків проводився з використанням транспортного середовища, що зазвичай використовується у ПЛР-дослідженнях. Антигенна тест-система може бути рекомендована для скринінгу з метою виявлення інфекції у різних осіб, з чутливістю на рівні 96,6% для найбільш контагіозних пацієнтів, і дозволяє досліджувати значну кількість зразків одночасно, що принципово важливо для груп високого ризику інфікування", - зазначили розробники.

Під час досліджень також встановили, що у незначного відсотка осіб, у яких спостерігалась відсутність антигену коронавірусу, було високе значення Ct, що підтверджує відсутність повноцінного вірусу. Тобто ця категорія людей, виявлена ПЛР-тестом, не була заразна та не поширювала Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд закупить 6 млн експрес-тестів на Covid-19

Безрецептурний аспірин та його аналоги здатні допомогти вижити пацієнтам із Covid-19, оскільки запобігають утворенню тромбів у легенях, серці та інших органах.

Зараз ви читаєте новину «Представили ефективний вітчизняний аналог ПЛР-тестуванню на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі