вівторок, 21 квітня 2020 15:05

Працівники музеїв виступили проти їх відкриття

Працівники музеїв виступили проти їх відкриття
Доглядачі виставкових залів – найчастіше люди похилого віку, які перебувають у групі найбільшого ризику захворіти на коронавірусну інфекцію. Фото: pexels

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, карантин можуть послабити та відкрити парки й музеї.

Працівники закладів культури виступають проти відкриття музеїв до завершення всіх обмежень, про це повідомив директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд у Facebook.

На його думку, працівники матимуть проблеми, зокрема витрати на дорогу, які перевищуватимуть саму їхню зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін очікує на пік коронавірусу у травні

Крім того, доглядачі виставкових залів – найчастіше люди похилого віку, які перебувають у групі найбільшого ризику захворіти на коронавірусну інфекцію. Зрештою, проводити заходи, які є джерелом прибутку для музею, – лекції, масові екскурсії, дитячі програми – в умовах карантину буде неможливо.

"Музейне співтовариство просить вас переглянути рішення про відкриття музеїв. Думаю, розумніше було залишити його на розсуд музеїв. Можливо, деякі музеї могли б відкритися в обмеженому режимі. У будь-якому разі це повинен вирішувати кожен конкретний музей самостійно", – написав Ройтбурд.

Допис прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він зазначив, що пропозиції, викладені у пості, обов'язково врахують.

Таку ж думку підтримала гендиректорка Музею Ханенків Катерина Чуєва. У своєму Facebook вона додала, що здебільшого літні працівники музеїв не мають особистих авто, аби їздити на роботу в умовах обмеженого курсування громадського транспорту.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що подаватиме постанову про продовження карантину. Він пояснив, що вимагатиме продовження карантину як мінімум до 12 травня.

Зараз ви читаєте новину «Працівники музеїв виступили проти їх відкриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі