вівторок, 20 липня 2021 16:00

Популярний рецепт консервованих огірків виявився небезпечним для здоров'я

Популярний рецепт консервованих огірків виявився небезпечним для здоров'я
Під час термічної обробки та тривалого зберігання в банках - консервація втрачає корисні властивості. Фото: depositphotos.com

Додавати до закруток ацетилсаліцилову кислоту не можна. Після взаємодії з розсолом вражає шлунково-кишковий тракт. В цілому консервація шкодить здоров'ю. Квашені продукти набагато корисніші, особливо капуста.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Віталій Гуралевич, дослідник української кухні.

"Останні роки популярний тренд - додавати до закруток ацетилсаліцилову кислоту, щоб огірочки були хрумкими. Також це подовжує термін придатності закрутки. Та цього робити не можна. Ацетилка після взаємодії з розсолом працює, як токсичний препарат, уражає шлунково-кишковий тракт. Такими експериментами люди самі собі шкодять", - сказав Гуралевич.

Українці сприймають консервацію як давню традицію та спосіб виживання взимку. Та для організму вона не несе жодної користі.

"Під час термічної обробки та тривалого зберігання в банках - консервація втрачає корисні властивості. В ній не залишається нічого крім клітковини", - розповів Андрій Маковецький, дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім літніх продуктів, що покращують пам'ять

Надмірна кількість оцту та солі, є черговим мінусом стерилізованих закруток. Через потрапляння в організм надмірної кількості консервантів - порушується імунна та травна системи. Можуть розвинутися ракові пухлини.

"Якщо вже робити закрутки, то краще використовувати яблучний оцет. Він є натуральним продуктом, а не хімічною сполукою, на відміну від звичайного. Зовсім інакше впливає на організм", - продовжив дієтолог.

Радить споживати більше квашених продуктів, особливо капусту. Вона бореться з багатьма хворобами та покращує мікрофлору. Радить їсти якомога частіше.

"Під час квашення виникають бактерії, які корисні для нашої мікрофлори. Квашена капуста є найкращим пробіотиком у світі", - сказав дієтолог.

Детальніше про традиції та особливості приготування закруток читайте в інтерв'ю Віталія Гуралевича для Gazeta.ua.

Персики мають протипухлинні та протиракові властивості. Допомагають в боротьбі з різними видами раку, такими як злоякісна пухлина молочної залози, рак легенів і рак товстої кишки.

Зараз ви читаєте новину «Популярний рецепт консервованих огірків виявився небезпечним для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі