середа, 20 жовтня 2021 12:54

Pfizer знижує ризик госпіталізації дітей і підлітків на 93% - дослідження

Pfizer знижує ризик госпіталізації дітей і підлітків на 93% - дослідження
Дослідження проводили в період із червня по вересень. Фото: pixabay.com

Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer/BioNTech на 93% ефективна в запобіганні госпіталізації дітей і підлітків 12-18 років.

Експерти вивчили дані 179 пацієнтів із 19 дитячих лікарень, ідеться в дослідженні Центрів із контролю та запобігання захворювань США, передає The Guardian.

"97% учасників дослідження не були вакциновані, приблизно 16% із них потребували апаратів життєзабезпечення. Результати підкреслюють важливість вакцинації для захисту молоді від важкого перебігу коронавірусу", - ідеться в повідомленні.

Дослідження проводили з червня до вересня, коли штам вірусу Delta був найпоширенішим. Зараз дозвіл на застосування Covid-вакцини виробництва Pfizer/BioNTech діє для людей від 12 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вибилася в лідери за кількістю смертей від Covid-19

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech направили в управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США запит на застосування своєї Covid-вакцини для дітей від 5 років. Водночас людям з ослабленим імунітетом рекомендують бустерні дози Covid-вакцинами Pfizer і Moderna. Третю дозу препаратів можна вводити через 28 днів після другої. Хоча немає прямих доказів, що здатність виробляти антитіла в цих пацієнтів захищає від Covid-19. Очікують, що бустерна доза підвищить захист принаймні в деяких пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Pfizer знижує ризик госпіталізації дітей і підлітків на 93% - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі