середа, 20 жовтня 2021 04:37

Україна вибилася в лідери за кількістю смертей від Covid-19

Україна вибилася в лідери за кількістю смертей від Covid-19
До кінця року через ускладнення Covid-19 в Україні може померти від 68 до 92 тис. людей. Фото: pixabay.com

Україна посідає друге місце за рівнем Covid-смертності серед країн Європи.

За останні два тижні кількість летальних випадків через Covid-19 в Україні зросла на 17%, заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко на брифінгу 19 жовтня.

"У середньому до 300 осіб за добу. Відтак за рівнем смертності через ускладнення захворювання Україну випереджає лише Румунія. Водночас в Україні очікувано сповільнились темпи госпіталізації. Це пов'язано із чотириденними державними вихідними, які тривали із 14 по 17 жовтня", - сказав він.

Із огляду на поточну динаміку захворюваності та смертності, до кінця року через ускладнення Covid-19 в Україні може померти від 68 до 92 тис. людей.

Наразі 98% госпіталізованих пацієнтів в Україні є невакцинованими. Водночас Україна здатна задовольнити потребу у вакцинації та збільшити щоденну кількість щеплень до 350 тис. у порівнянні із поточним показником у 193 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили п'ять країн, де найбільше лютує Covid-19

За минулий тиждень в Україні виявили понад 105 тис. нових випадків Covid-19. Це на 11% більше, ніж за попередній. Зараз 57% ліжок, призначених для лікування хворих на коронавірус в Україні, зайняті. За минулий тиждень Covid-19 забрав життя 2300 українців, що на 22% більше, ніж тижнем раніше.

Зараз ви читаєте новину «Україна вибилася в лідери за кількістю смертей від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі