неділя, 25 березня 2018 15:15

Перехід на літній час шкодить здоров'ю

Перехід на літній час шкодить здоров'ю
Вчені розповіли як перехід на літній час впливає на здоров'я. Фото: Starbene

Сьогодні українці традиційно перевили свої годинники на 60 хв. вперед, однак вчені та лікарі все частіше почали говорити про небезпеку переходу на літній час.

Перш за все це шкодить здоров'ю, особливо на весні, повідомляє "Сьогодні".

Дослідження науковців показали, що перехід на літній час негативно впливає на зміну графіка сну і неспання. Вподальшому це може призвести до порушень серцево-судинної системи. Адже за таких умов людина перебуває в звичайному робочому режимі у незвичний для всього організму час. Зміна часу може викликати дратівливості, безсоння, втрати концентрації уваги, людина може відчувати себе розбитою, млявою, слабкою, можуть загостритися різні хвороби.

Крім того, у період переходу на літній час зростає кількість серцевих нападів на 10%. Лікарі радять слідкувати за здоров'ям у цей час, особливо людям старших за 65 років. Адже у цієї вікової групи ймовірність інсульту більша ніж у інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід на літній час: як зменшити негативний вплив на шкіру

Астрономи стверджують, що людина повинна жити по тому часу, який наближається до астрономічного (зимового). Адже саме зимовий час найбільша підходить внутрішнім ритмам людського організму

Ідея зміни часу виникла у 18 столітті. Це зробили для того, щоб людина мала змогу прокидатись на початку світлового дня, а лягати спати значно пізніше, ніж заходить Сонце.

Зараз ви читаєте новину «Перехід на літній час шкодить здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі