вівторок, 25 лютого 2020 15:11

Не боїться сильного морозу, але чутливий до термообробки - у МОЗ розповіли, як убезпечитися від коронавірусу

Не боїться сильного морозу, але чутливий до термообробки - у МОЗ розповіли, як убезпечитися від коронавірусу
Найімовірнішими природними резервуарами для коронавірусу SARS-CoV-2 є кажани. Фото: Вікіпедія

Найімовірнішими природними резервуарами для коронавірусу SARS-CoV-2 є кажани. Учені вважають, що вірус зміг перейти від проміжної тварини-господаря до людини.

Тваринами-переносниками можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини. Які саме, ще не виявили, розповіли в МОЗ.

Коронавіруси можуть вижити в замороженому стані. Дослідження інших коронавірусів показали їх виживання до 2 років при -20°C. Наприклад, при температурі охолодження 4°C MERS-CoV може залишатися життєздатним до 72 годин.

Дані про інші штами коронавірусів показують, що, хоча коронавіруси стабільні при низьких і заморожувальних температурах, гігієна харчових продуктів може запобігти їх переданню через продукти харчування.

Коронавіруси чутливі до нормальної температури приготування 70°C. Уникайте споживати сирі й недоварені продукти тваринного походження.

Із сирим м'ясом, сирим молоком або сирими органами тварин варто поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус зафіксували у ще одній країні Європи

Дослідження на родичах вірусу SARS-CoV і MERS-CoV показують, що вони можуть зберігатися на різних поверхнях кілька днів, залежно від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло. Мікроорганізми можуть зберігатися на поверхні і залишатися заразними за кімнатної температури до 9 днів, зокрема, на алюмінії, дереві, папері, пластику і склі.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що пік епідемії коронавірусу в Китаї вже позаду. Як зазначається, сьогодні спільна місія ВООЗ і Китаю представила доповідь за результатами вивчення ситуації в китайських провінціях, зокрема в Ухані. Про це повідомив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус, передає пресслужба ВООЗ у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Не боїться сильного морозу, але чутливий до термообробки - у МОЗ розповіли, як убезпечитися від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі