четвер, 08 лютого 2018 05:28

Названі основні помилки у догляді за зубами

Названі основні помилки у догляді за зубами

Медики назвали головні помилки людей, які призводять до розвитку захворювань зубів і ясен.

Рідко кому з людей вдається зберегти здоров'я зубів до самої старості, у кожного хоч яка-небудь проблема, але є. Найчастіше звертаються до стоматологів з карієсом і пародонтитом. Медики стверджують, що всі захворювання зубів і ясен - це наслідок неправильного догляду за ротовою порожниною.

Експерти розповіли про те, чого не можна робити, щоб не нашкодити своїм зубам:

Не чистити зуби перед сном. Залишилися на зубах бактерії, будуть руйнувати їх, якщо ви свідомо відмовитеся чистити перед сном. Тоді немає сенсу дивуватися тому, що розвинувся карієс і з'явилися зубні камені, а запах з рота залишає бажати кращого.

Чистити зуби щоразу після їжі. В цьому немає ніякої необхідності, достатньо скористатися зубною ниткою або прополоскати рот водою або ж спеціальним ополіскувачем. Надмірне очищення зубів щіткою веде до стирання емалі.

Тиснути на зубну щітку під час чищення. Так ви знишуєте емаль і можете пошкодити ясна.

Тримати щітку в горизонтальному положенні і в цьому ж напрямку рухати нею. Такий спосіб чищення зубів приводить до травм ясен, так і в цьому випадку ви ніяк не очистіть всю поверхню зубів.

Міняти зубні щітки раз у п'ять років. Це неприпустимо. Медики радять міняти щітку раз в три місяці, тому як на ній накопичуються бактерії і людина може зіткнутися з несподіваними негативними наслідками в плані здоров'я не тільки зубів, а всього організму.

Ігнорувати зубну нитку. Насправді, зубна нитка проникає в самі важкодоступні місця між зубами, а тому є ефективним інструментом для чищення зубів, що перешкоджає розвитку карієсу.

Користуватися відбілюючими пастами на постійній основі. Вони руйнують емаль і дентин, тому якщо і користуватися ними, то тільки після візиту до стоматолога, який пояснить, як це правильно робити.

І найголовніше: відвідуйте стоматолога раз на півроку для того, щоб лікар вчасно виявив карієс та інші проблеми, які потребують негайного втручання, а також провів професійну чистку ротової порожнини, яка перешкоджає утворенню каменів, що руйнують зуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди в давнину жили набагато довше, ніж вважали вчені.

Нова дієта, яку почали використовувати американські лікарі, використовує морозиво. Це допомагає втратити вагу, зменшити симптоми старіння, зменшує виникнення раку кишечника і знижує артеріальний тиск.

Зараз ви читаєте новину «Названі основні помилки у догляді за зубами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі