вівторок, 02 жовтня 2018 12:09

Назвали продукт здатний позбавити болі та навіть вбити рак

Назвали продукт здатний позбавити болі та навіть вбити рак
Оливкова олія допоможе втамувати біль та попередити рак. Фото із відкритих джерел.

Олеокантал, органічна сполука, яка є в оливковій олії холодного віджиму, пригнічує деструктивні ферменти (циклооксігенази), які відповідають за запальну реакцію, що розвивається на фоні головного болю.

Сполука – олеокантал має протизапальні властивості, схожі на дію популярного препарату Ібупрофен або ацетилсаліцилову кислоту, передає Народна Правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'є еліксир молодості: 112-річна жінка розповіла секрет довголіття

Крім того, в країнах Середземномор'я, де населення традиційно вживає цей продукт менше поширені серцево-судинні та онкологічні захворювання.

Кілька років тому вчений у галузі харчування Пол Бреслін, біолог Девід Фостер і хімік Оніка Лежандра виявили, що олеокантал викликає некроз ракової клітини, не завдаючи шкоди здоровим. Ракові клітини були вбиті їх власними ферментами, які вони випускають після розриву.

Раніше назвали продукти, які перемагають осінню депресію. Найбільш сприятливою для психічного здоров'я є середземноморська дієта, що включає фрукти, овочі, рибу, оливки і злаки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт здатний позбавити болі та навіть вбити рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі