понеділок, 22 квітня 2024 21:12

Назвали найгірші пози для сну, якщо болить спина

Назвали найгірші пози для сну, якщо болить спина
Лікар сказав, які пози сну найгірші при болях в спині Фото: pinterest

Багато людей страждають від болю у спині.

Але є речі, якими можна зняти напругу і гарантувати собі хороший нічний сон, пише dailystar.

"Сон дуже важливий для відновлення, регенерації та запобігання травмам. Але для тих, хто страждає від болю в спині, може здатися неможливим спати оптимальні вісім годин на ніч", - каже Майкл Фатіка з програми "Повернутися у форму".

Біль у спині та сон взаємопов'язані. Дослідження показують, що недостатній сон може посилити проблеми, тому для багатьох це може здатися непереможною битвою, каже він.

Важливо протягом двох годин перед сном не сидіти.

"Багато з нас останні пару годин перед сном часто проводять перед телевізором або іншим електронним пристроєм, і часто в неправильній позі. Пройшли ті часи, коли рекламні паузи спонукали нас, наприклад, зробити гарячий напій і порухатися. Ми переходимо одразу від сидячого положення, яке значно стискає диски в хребцях, до лежачого стану. Природно спина постраждає протягом такого тривалого періоду бездіяльності", - пояснює лікар.

Майкл рекомендує наступні кроки, щоб забезпечити гарний нічний сон.

Виправте свій вечірній розпорядок

Якщо ви ведете сидячий спосіб життя, більше рухайтеся у важливий "двогодинний" проміжок часу перед сном. Сходіть на прогулянку, приготуйте напій, виконайте легкі розтяжки, такі як прості згиначі стегон і підколінні сухожилля, і, звичайно, розтяжка рушником.

Зняти стрес

Стрес може суттєво вплинути на режим сну та пов'язаний із болем у спині, тому розслаблюючий режим перед сном допоможе вашому розуму та тілу відпочити. Це може включати читання книги, прослуховування заспокійливої музики або практикування медитації чи глибоких дихальних вправ.

Контрастний душ

Купання допоможе розслабити застиглі м'язи та суглоби, стимулюючи приплив крові. Це також може допомогти зменшити ймовірність м'язових спазмів і сприяти загоєнню пошкоджених м'язів.

Спіть на боці з нейтральним положенням хребта

Використовуйте подушки між колінами, якщо це необхідно для додаткової підтримки тіла, ніг і хребта. Це найкраще можливе положення для сну, якщо хребет оптимально вирівняний.

Інвестуйте в хороший матрац

Немає поганих матраців, є тільки старі матраци. Також неможливо сказати, чи жорсткий матрац краще м'якого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які пози для сну найкращі, щоб не хропіти і попередити появу зморшок

Візьміть додаткову подушку

Для оптимального вирівнювання хребта та полегшення болю просте розміщення подушки між колінами може значно допомогти під час сну на боці. Його також можна використовувати, щоб переконатися, що ваша шия правильно вирівняна, якщо у вас тонші подушки.

Почніть програму реабілітації, щоб відновити спину

Це повинно включати силові вправи та вправи на опір, а також дієту з високим вмістом білка для нарощування сили спини та ядра, що є життєво важливим для підтримки хребта. Це зробить повсякденні справи "безпечнішими" та запобіжить легкому навантаженню спини.

Пози для сну, яких слід уникати

Положення "плода" - м'язи шиї розтягуються і стають дуже напруженими.

Лежачи на боці, де хребет зігнутий криво - частіше зустрічається у жінок через більш широкий таз порівняно з розміром талії. Лежання на боці без підтримки може призвести до швидкого загострення.

Майкл закликає людей бути обізнаними та розпізнавати різницю між ранковим і нічним болем у спині, оскільки вони можуть бути симптомами різних речей.

"Біль у спині вранці найчастіше пов'язаний із "поганою"діяльністю напередодні, яка створювала надто великий тиск на спину. В результаті запалення наростає протягом ночі швидше, а потім, не рухаючись шість-вісім годин, запалення "скупчується" і призводить до болю", - наголосив Фатіка.

Найчастішою офісною недугою є біль у шиї. Це найрухоміший відділ хребта, якому важко витримати навантаження кількагодинного сидіння. Через нього проходять основні зв'язки тіла з мозком, поживні речовини потрапляють до очей.

Сидіти потрібно так, щоб зберігалися фізіологічні вигини хребта: спина рівна й упирається в крісло. У поперековому відділі має бути вигин уперед, а грудний відділ навпаки - легко вигинатися назад. Шия також має бути трохи нахилена вперед.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найгірші пози для сну, якщо болить спина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі