середа, 26 травня 2021 14:33

Назвали Covid-симптоми, за яких необхідна термінова госпіталізація

Назвали Covid-симптоми, за яких необхідна термінова госпіталізація
У пацієнтів із частим диханням ризик смерті збільшувався в 1,9-3,2 рази. Фото: pixabay.com

Низький рівень кисню в крові - сатурації - та часте дихання є симптомами коронавірусу, за яких людині необхідна термінова госпіталізація.

Учені Вашингтонського університету США, вивчили дані понад 1 тис. госпіталізованих пацієнтів, пише EurekAlert. У багатьох Covid-хворих вони виявили гіпоксемію, тобто низький вміст кисню у крові на рівні 91% або нижче.

При цьому спостерігалося також тахіпное - прискорене дихання у межах 23 і більше дихальних рухів за хвилину. Тоді як задишку чи кашель виявили у значно меншої кількості осіб. У пацієнтів із гіпоксемією при надходженні до лікарні ризик смерті був у 1,8-4 рази вищим, ніж у тих, у кого був нормальний показник сатурації.

У пацієнтів із частим диханням ризик смерті збільшувався в 1,9-3,2 раза. Водночас інші симптоми, які можна оцінити самостійно: артеріальний тиск, температура тіла чи пульс - не були пов'язані з ризиком смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - третя в Європі за смертністю від Сovid-19

В Індії лікарі виявили новий різновид ускладнень у Covid-хворих пацієнтів. Так звана "жовта пліснява" спричиняє поліорганну недостатність і некроз тканин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали Covid-симптоми, за яких необхідна термінова госпіталізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі