пʼятниця, 03 квітня 2020 11:55

На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус

На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус
НА Закарпатті зафіксували 23 випадки коронавірусу. Фото:Еспресо

22 нові випадки захворювання на коронавірус лабораторно підтвердили у Закарпатській області.

19 людей - це контактні особи мукачівки - першої пацієнтки, в якої підтвердили коронавірус, повідомив виконуючий обов'язки голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко на сторінці в Facebook.

За його словами, про такі дані розповів йому в розмові напередодні пізно ввечері керівник Центру громадського здоров'я України Ігор Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: скільки хворих та померлих

"Він повідомив, що Закарпатський обласний лабораторний центр у м. Ужгород верифікований референс-лабораторією МОЗ України у Києві. Це означає, що лабораторія в Ужгороді може проводити тестування методом ПЛР COVID-19 та виявляти захворювання на коронавірусну інфекцію. Визнано, що результати її досліджень є достовірними", - уточнив в. о. голови Закарпатської ОДА.

З його слів, станом на 22:00 2 квітня Закарпатським обласним лабораторним центром установлено COVID-19 у 23 закарпатців: 19 людей - це контактні особи мукачівки - першої пацієнтки, в якої підтвердили коронавірус. 2 - мешканці Тячівського району, і 1 особа з Ужгорода. Загалом на Закарпатті діагностовано COVID-19 у 23 осіб.

"Стан усіх пацієнтів - задовільний. 2 осіб знаходяться на лікуванні в Обласній інфекційній лікарні в Ужгороді, інші лікуються удома під наглядом медиків", - додав Гетманенко.

На території Миколаївської області станом на вечір 2 квітня не зареєстровано жодного випадку коронавірусного захворювання. За минулу добу до лікарів звернулися 4 осіб із підозрою на COVID-19, 3 із них госпіталізували до обласного центру лікування інфекційних хвороб, 1 перебуває на самоізоляції. Усього в інфекційному відділенні перебувають 5 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі