четвер, 29 грудня 2016 17:16

На Новий рік найчастіше труяться рибою та грибами

На Новий рік найчастіше труяться рибою та грибами
Фото: Freshe

Під час святкувань Нового року до інфекційних відділень з отруєннями найчастіше потрапляють люди, які вживали гриби та страви з риби.

Про це Gazeta.ua розповідає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

"Фарші, смажені продукти, риба, на другому місці за отруєннями - це гриби. Коли жіночки продають на зв'язках гриби ми не знаємо, що це за гриби, можливо там гриб один попався не дуже хороший. Не купуйте ці гриби. Звертайте увагу, що за консерви. Щоб не були здуті, бо може бути отруєння", - каже дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу піде на скидання "новорічних калорій"

Переважно люди труяться продуктами, які придбали простроченими, або неправильно зберігали.

"На столі можна зробити такі страви, які будуть і корисні і смачні, і вишукані. І це стосується в першу чергу страв м'ясних, рибних, яєчних. Але перед тим, дуже прості правила безпеки: дуже часто перед новим роком, коли господині ідуть в супермаркет, вони хапають все по списку, але часто є такі продукти, які прострочені. Тому обов'язково читайте термін зберігання. Якщо овочі, фрукти почали трошки цвісти, підгнивати, то навіть якщо ви зріжете вершечок цього лимона чи цієї мандаринки-апельсинки, оця цвіль проникла туди і може викликати отруєння. Якщо можна я б хотіла побажати, щоб 2017 рік був першим роком здорового харчування", - каже лікар.

Зараз ви читаєте новину «На Новий рік найчастіше труяться рибою та грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі