пʼятниця, 05 лютого 2021 14:22

Музика впливає на мозок і робить людину розумнішою - вчені

Музика впливає на мозок і робить людину розумнішою - вчені
Вчені стверджують, що у тих, хто грає на музичних інструментах є складні нейронні зв'язки. Фото: pixabay

Люди, які займаються музикою, розумніші за однолітків, які цього не роблять.

Цей висновок зробили науковці Американської спільноти нейронаук, повідомляє ТСН.

Учені стверджують, що у тих, хто грає на музичних інструментах, є складні нейронні зв'язки. Тому під час гри задіяні майже всі ділянки головного мозку. Так є взаємодія не лише між нейронами-сусідами, а й між мешканцями віддалених частин мозку. Це можна порівняти зі жвавим рухом мегаполісу і затишшям провінційного міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влад Яма згадав, як розплакався на уроці музики

"У музикантів дегенеративні симптоми проявляються пізніше на 5-7 років порівняно з тими, хто музикою не займався", – кажуть дослідники.

Інтелектуальна музика з минулого є найкращою стимуляцією для роботи мозку. Науковці називають музику найпростішим способом розвивати головний мозок, а тому – найпопулярнішим. У таких випадках навіть неважливо, чи людина професіонал, чи початківець. Головне – складність завдання.

Імплант малих розмірів із системою бездротової підзарядки створили в Корейському інституті передових технологій. У його основі м'які та біовмісні матеріали, завдяки чому можна довго керувати деякими реакціями мозку без заміни акумулятора.

Зараз ви читаєте новину «Музика впливає на мозок і робить людину розумнішою - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі