середа, 16 грудня 2020 09:52

Чи може після щеплення від Covid-19 розвинутися параліч

У соцмережах поширюють фейкове зображення з підписом про 3 добровольців із 4, у кого після щеплення вакциною Pfizer розвинувся параліч Белла - найпоширеніша форма паралічу лицьового нерва.

Насправді це зображення зробили 2019 року, відмічають фактчекери Reuters.

Автор: twitter.com/dollysaysno
 

"Ця хвороба є досить поширеною серед популяції, тому поки що у нас немає підстав вбачати причинно-наслідковий зв'язок між уведенням вакцини та розвитком паралічу", - заявили в управлінні з продовольства і медикаментів США.

При цьому там відмітили, що у 4 із 4,4 тис. учасників випробувань вакцини Pfizer справді виявили параліч Белла.

У госпіталі Джона Хопкінса відмічають, що науковці поки що так і не встановили причин появи паралічу.

"Таке запалення виникає і проходить саме по собі. Однак у нас є підстави вважати, що причиною захворювання є імунна система", - відмічають лікарі.

Вакцини ж від вітряної віспи, правця та дифтерії навпаки є способом профілактики паралічу Белла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща планує продовжити карантин на різдвяні свята

Співробітники Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США, FDA, визнали безпечною вакцину від коронавірусу, розроблену компанією Moderna.

Результати клінічних випробувань та дані про безпеку вакцини "відповідають рекомендаціям щодо надання дозволу на використання вакцини для припинення коронавірусу".

Зараз ви читаєте новину «Чи може після щеплення від Covid-19 розвинутися параліч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі