вівторок, 28 липня 2020 15:28

МОЗ повідомляє: 9 регіонів поки що не можуть послабити карантин

Станом на 28 липня, не готові до послаблення карантину Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області. Столиця ж відповідає усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

  Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 000 населення сумарно за останні сім днів.
Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 000 населення сумарно за останні сім днів.

Міністерство охорони здоров'я зазначає, що регіон вважається не готовим до послаблення карантину, якщо:

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19, становить понад 50%;

- середня кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 становить понад 11%;

- показник динаміки зростання випадків інфікування Covid-19 становить більш як 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті зареєстрували проєкт постанови про звільнення керівника МОЗ

Посилення чи припинення протиепідемічних заходів в окремих регіонах визначається рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке ухвалюють за поданням головного державного санлікаря регіону.

За останню добу в Україні виявили 919 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. 13 пацієнтів померли, 622 – одужали.

Загалом від початку епідемії коронавірус підхопили 66 575 людей, з них 1629 випадків летальні, 36 744 пацієнти одужали, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ повідомляє: 9 регіонів поки що не можуть послабити карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі